Rendezvényeink

 

 

 

 

 

 

 

ÁPRILIS 13-ÁN, SZERDÁN 18 ÓRÁTÓL FOLYTATÓDIK A FILMKLUB:

ANNA KARENINA – VRONSZKIJ TÖRTÉNETE
orosz filmdráma, 138 perc, 2017
orosz nyelven, magyar felirattal
Rendező: Karen Sahnazarov

Készült Lev Tolsztoj Anna Karenina és Vikentyij Vereszajev A japán háborúban című regénye alapján

Az 1904-es orosz–japán háborúban egy visszavonuló orosz hadikorház elfoglal egy kínai falut. A korház parancsnoka, Szergej Karenin megtudja, hogy a sebesült tiszt, akit nemrég megoperált nem más, mint Vronszkij gróf, aki harminc évvel ezelőtt beleszeretett az anyjába, Anna Kareninába. Szergej magyarázatot kér Vronszkijtól, mi sodorta anyját annak idején öngyilkosságba. Vronszkij felidézi szerelmük történetét, amelyért Anna vállalta a szakítást férjével, fia elvesztését és a nagyvilág megvetését.

A belépés ingyenes.

 

ÁPRILIS 20-ÁN, 14 ÓRÁTÓL AZ OROSZ MÚZEUMI SÉTÁK KÖVETKEZŐ PROGRAMJA:

"Ismerd meg a múzeumot!"

V.V. Vereszajev Házmúzeum 30. évfordulójára

Az író születésének 155. évfordulójára

CSATLAKOZNI ITT LEHET!

1. V.V. Vereszajev Házmúzeuma.

2022 januárjában volt a múzeum megnyitásának 30. évfordulója. Ez az egyetlen múzeum Oroszországban, amely a világhírű prózaíró, puskinista, fordító, irodalomkritikus V.V. Vereszajev életét és munkásságát mutatja be. A diákok megismerhetik megismerkedhetnek a múzeum legszebb kiállításaival. A történetet egy videóbemutató kíséri, amely segít közvetíteni a múzeum hangulatát.

2. V.V. Vereszajev élete és alkotóútja.

Beszélünk azokról a területekről, amelyekben V.V. Vereszajev dolgozott. A diákok megismerhetik az író regényeit, fordítási tevékenységét. Különös hangsúlyt fektetünk a "Doktor jegyzetei" című könyvre, amellyel a szerző hírnevet szerzett. Az író nemesi gyökereit, más orosz írókkal folytatott irodalmi kommunikációját is érintjük. A történetet videóbemutató kíséri.

3. Vereszajev, a puskinista.

V.V. Vereszajev tanulmányozta a nagy orosz költő, A.Sz. Puskin életét és munkásságát. A tanulmány sajátosságai: a költő életművének pszichológiai megközelítése. A diákok egyedi könyveket is láthatnak V.V. Vereszajev személyes könyvtárából a Puskin-témáról. Ezek bibliográfiai ritkaságok, amelyek most egy zárt múzeumi alapban vannak. A történetet videóbemutató kíséri.

3. V.V. Vereszajev és L.Ny. Tolsztoj.

1902-ben V.V. Vereszajev meglátogatta Jasznaja Poljanaban L.Ny. Tolsztojt. Benyomásait irodalmi emlékiratokban jegyezte fel. Ezt követően V.V. Vereszajev L.N. Tolsztoj számos művét tanulmányozta, elemezte, és kutatásait belefoglalta a híres irodalmi-kritikai tanulmányába, az "Élő életbe". A diákok hallani fognak egy történetet az írók alkotó kommunikációjáról, és megnézhetik L.Ny. Tolsztoj egyedülálló portréját, amely érdekes festészeti technikával készült, és hosszú ideig V.V. Vereszajevnél volt (most a V.V. Vereszajev Házmúzeum kiállításán látható).

 

A videóbemutató résztvevői:

Tkacs Viktorija Jurjevna - V.V. Vereszajev Házmúzeum vezetője.

Csernova Bella Alexandrovna - a kiállítási tevékenységek szakértője.

Lobanova Jelena Valerjevna – a múzeum metodológusa.

 

A Debreceni Egyetem Orosz Központja és a Taganrogi Pedagógiai Egyetem  módszertani konferenciát szervez

Az orosz mint idegen nyelv oktatása

címmel, melyet

2020. november 27-én pénteken 12-14 óra között tartunk

a Zoom programban.

Szeretettel várunk minden gyakorló és leendő orosztanárt!

A belépéshez szükséges azonosító: 8596679727

Jelszó: 637487

További részletek

 

Nyár (Лето)

fekete-fehér, orosz film, magyar felirattal

2018, 128 perc

Rendezte: Kirill Szerebrennyikov

A Debreceni Egyetem Orosz Központja szeretettel meghív minden kedves érdeklődőt az Orosz Filmklub 2020 őszi félévének második vetítésére, amit az első alkalomhoz hasonlóan, online tartunk meg. Ezúttal Kirill Szerebrennyikov Nyár című 2018-as alkotását vetítjük, ami a fiatalon elhunyt orosz rock-legendának, Viktor Cojnak, illetve az 1980-as évek eleji leningrádi underground rock-mozgalomnak állít emléket. A film magyar felirattal október 22-től elérhető a mellékelt linken keresztül. Október 29-én (csütörtökön) 19 órától pedig online videókonferenciára várjuk az érdeklődőket, ahol egy rövid bevezetőt követően a résztvevők megoszthatják benyomásaikat a filmről, valamint megbeszélhetik a filmben látottakat. A film és a videókonferencia linkje elérhető a leírásban.

A filmet magyar felirattal az alábbi linken keresztül tekintheti meg:
https://www.youtube.com/watch?v=wVtrQUqJOCM&feature=youtu.be

A videókonferenciához a következő linken keresztül lehet csatlakozni:
https://join.skype.com/cEbULbXeu1xm

 

A Debreceni Egyetem Orosz Központja ismét szeretettel vár minden kedves érdeklődőt az Orosz Filmklub őszi vetítéseire. Azonban a jelenlegi helyzetre való tekintettel ebben a félévben a filmklub a szokásostól eltérő módon, online keretek között fog megvalósulni, a következőképp: A filmklub eredeti, tervezett időpontjában egy online videókonferencia kerül megrendezésre, amin egy rövid bevezetőt követően a résztvevők megoszthatják benyomásaikat a filmről, valamint megbeszélhetik a filmben látottakat. Az első alkalomra 2020. szeptember 24-én (csütörtökön) 18 órától kerül sor. A linkek, amelyeken keresztül a filmeket meg lehet tekinteni, valamint csatlakozni lehet a videókonferenciához, elérhetőek a leírásban.

Az őszi félév első filmje: Viszockij. Örülj, hogy élsz! Pjotr Buszlov életrajzi filmje néhány drámai napot dolgoz fel a híres bárd, Vlagyimir Viszockij életéből. A film forgatókönyvét Nyikita Viszockij, Vlagyimir Viszockij fia írta.

Viszockij. Örülj, hogy élsz!
(Высоцкий. Спасибо, что живой)

orosz életrajzi dráma, magyar felirattal
2011, 132 perc
Rendezte: Pjotr Buszlov

A filmet magyar felirattal az alábbi linken keresztül tekintheti meg:
https://www.youtube.com/watch?v=tAw7EWBJohU

A videókonferenciához a következő linken keresztül lehet csatlakozni:
https://join.skype.com/cEbULbXeu1xm

 

Meghívó

2020. február 26-án 16 órai kezdettel

Dr. Kaiser Ferenc,

a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanszékvezető egyetemi docense

Oroszország hibrid háborúja Ukrajnában

címmel tart előadást a Debreceni Egyetem Orosz Központjában 

a Történelmi Klub programsorozat keretén belül.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

Felhívás

A Debreceni Egyetem Orosz Központja orosz nyelvű vers- és prózamondó versenyt hirdet az Oroszországi Föderáció Művelődésügyi Minisztériuma és a nemzetközi humánkapcsolatokért felelős „Roszszotrudnyicsesztvo” nemzetközi felhívása alapján magyar állampolgársággal rendelkező, nem orosz anyanyelvű, az orosz nyelvet idegen nyelvként tanuló résztvevők számára. A jelentkezés alsó korhatára 7 év, felső korhatár nincs.

Az résztvevőknek minimum kettő, maximum öt perces produkcióval kell készülniük, amelyben a klasszikus orosz irodalom valamely lírai vagy prózai művét adják elő fejből vagy nyomtatott szöveg segítségével. A verseny egyéni, előadói csoportok nem vehetnek benne részt, más személyek segítsége nem vehető igénybe. A produkcióhoz felhasználható minden olyan eszköz (zenekíséret, kosztüm, megkomponált háttér), amely az előadott szöveg tartalmával, hangulatával kapcsolatban áll, és emelheti az előadás színvonalát.

A zsűri által legsikeresebbnek ítélt produkciókról az Orosz Központ videofelvételt készít, és továbbítja a verseny oroszországi főszervezőinek, akik a világ különböző országaiból beérkezett felvételek közül kiválasztják a legjobb harminc produkciót. A kiválasztott harminc produkció előadói meghívást kapnak a Moszkvában, 2019. december 19-én megrendezésre kerülő nemzetközi döntőre. A döntőn való részvétel költségeit a főszervezők állják.

A versenyre 2019. november 4-ig lehet jelentkezni a Debreceni Egyetem Orosz Központjának munkatársánál, Pásku Gyöngyinél az alábbi e-mail címeken:

A verseny debreceni fordulójára 2019. november 12-én kerül sor a Debreceni Egyetem Orosz Központjában. Cím: Debrecen, Dóczy József u. 5. (IV-es villa, fszt. 2.)

Szeretettel várjuk minden érdeklődő és szereplésre vágyó előadó jelentkezését!

 

Meghívó

2019. október 24-én, csütörtökön 18.00 órakor
a Debreceni Egyetem Orosz Központjában (IV. professzori villa földszint) kerül sor a TÖRTÉNELMI KLUB következő foglalkozására.
Dr. Zsoldos Ildikó,

a Nyíregyházi Egyetem habilitált egyetemi docensének előadása:

Népképviselet Oroszországban?
(az Állami Duma felállításához vezető események) címmel.

Az előadásra minden érdeklődőt szeretetttel várunk!
Prof. Dr. Papp Klára (Történelmi Intézet) és Dr. Szűcs Olga (Szlavisztikai Intézet) társelnökök

 

2019. október 17-18. között immár tizedjére szervezi meg

a Tolsztoj Társaság

a Debreceni Egyetem Szlavisztikai Intézetével és Orosz Központjával közösen

 A kultúra higiéniája nemzetközi konferenciasorozat következő alkalmát.

Az ideji konferencia címe:

"Kultúra a digitális társadalomban - a kultúra higiéniájának aspektusai"

A konferencia előadóinak listáját ide kattintva tekintheti meg, a program pedig itt tekinthető meg.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt az orosz nyelvű előadásokon!

 

Kutatók éjszakája a Debreceni Egyetemen

Izgalmas rendezvényekkel várunk minden érdeklődőt a Kutatók Éjszakáján szeptember 27-én, péntek délután és este!

15 óra: Élőben Taganrog, Magnyitogorszk és Moszkva: Külföldi partnereink és részképzésen lévő hallgatónk bejelentkezése
Helyszín: Debreceni Egyetem Orosz Központ

17 óra: Könyvbemutató: Beszélgetés Galina Scserbakova "Jaska gyermekei" című elbeszélés gyűjteményéről és intézetünk kiadványáról, "Az orosz irodalom jelene és jövője” című monográfiáról
Helyszín: Debreceni Egyetem Orosz Központ

19 óra: Varázsmesék, boszorkányos históriák, rémtörténetek: Az orosz folklór féltudományos megközelítésben (rövid felvezetés és kvízjáték)

Helyszín: Főépület, 247-es terem

A részvétel ingyenes!

 

DE Orosz központ

Orosz filmklub - 2019 ősz

A Debreceni Egyetem Orosz Központja filmklubot szervez az őszi félévben, melyre minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk

Program:

október 10.

Borisz Hlebnyikov:

Szívritmuszavarok (2017)

november 14.

Kirill Szerebrennyikov:

Mártírok (2016)

december 5.

Oleg Trofim:

Jég (2017)

A filmeket eredeti nyelven, magyar felirattal vetítjük.

Helyszín:

DE Orosz Központ (Dóczy u. 5. IV. számú professzori villa)

A belépés ingyenes!

A műsor és időpontváltozás jogát fenntartjuk!

 
   

2019. szeptember 25-én

szerdán 16.00 órakor a Debreceni Egyetem Orosz Központjában (IV. professzori villa földszint) kerül sor a Történelmi klub következő foglalkozására.

Becs Katalin tanárnő Szentpétervár és Petrodvorec címmel beszél utazási élményeiről.

Az előadásra minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Dr. Papp Klára (Történelmi Intézet) és Dr. Szűcs Olga (Szlavisztikai Intézet) társelnökök.

 
   

2019. május 8-án 18 órakor kerül sor a Történelmi Klub következő foglalkozására: 

Végigutaztam a transzszibériai vasúton címmel

Dr. Szűcs Sándor egyetemi docens képes élménybeszámolójának második részét hallgathatják meg az érdeklődők.

Az előadásra mindenkit szeretettel várunk az Orosz Központban, a belépés ingyenes!

 
   

Filmklub

Szeretettel várunk mindenkit az Orosz Filmklub következő vetítésére a győzelem napján, május 9-én 18 órakor a Debreceni Egyetem Orosz Központjában.

A filmet eredeti nyelven, magyar felirattal vetítjük.

A belépés ingyenes.

A terem korlátozott befogadóképessége miatt kérjük, hogy részvételi szándékát jelezze az esemény Facebook-oldalán. 

Ballada a katonáról szovjet filmdráma, 85 perc, 1959 orosz nyelven, magyar felirattal Rendező: Grigorij Csuhraj

Egy fiatal szovjet katona, a tizenkilencéves Aljosa Szkvorcov kilő két német tankot, és tettéért a parancsnokság kitüntetésre szeretné felterjeszteni őt, de Aljosa a kitüntetés helyett, inkább tíz nap szabadságot kér, hogy meglátogathassa az édesanyját. Azonban az út hosszabbnak és nehezebbnek bizonyul, mint békeidőben, ezért az utazás fel is emészti a szabadságot. Aljosa láthatja a szülői házat, megölelheti édesanyját, akinek búcsúzásként megígéri, hogy még visszatér, ezután elindul vissza a frontra.
Csuhraj alkotása egy sajátos korai road-movie, melyben – sok háborús szovjet filmmel ellentétében – maga a fronton zajló háborús események közvetlenül alig vannak jelen. A fiatal Aljosa útközben szembesül a háború okozta legkülönbözőbb emberi problémákkal, és megismerkedik egy fiatal lánnyal, Surával. Kettejük bontakozó szerelmének árnyalt ábrázolása áll a középpontban, miközben nem maradhatnak függetlenek a körülöttük zajló élettől. Ez a líraiság a legfőbb erénye ennek a sokszor kritikai hangvételű, moralizálástól sem mentes filmnek, melyet jogosan szoktak a szovjet "új hullám" mesterművének nevezni.

 
   

Meghívó

Szeretettel várunk minden érdeklődőt 2019. május 7-én 14 órai kezdettel Naire Abgarjan örmény írónő közelmúltban megjelent,

Égből hullott három alma című könyvének bemutatójára.

A kötetet Dr. Goretity József, a könyv fordítója mutatja be a Debreceni Egyetem Orosz Központjában.

 
   
 

Meghívó   

2019. április 24-én, szerdán 14.00 órai kezdettel Irina Goloborogyko

orosz nyelv és irodalom tanár előadását hallgathatjuk meg a Debreceni Egyetem Orosz Központjában.

Cím: Русский язык, как исповедь народа

Minden jelentkezőt szeretettel várunk!

 
   

Meghívó

2019. április 24-én, szerdán 19.00 órai kezdettel a Debreceni Szent Háromság Ortodox Egyházközség kórusának koncertjét hallgathatják meg az érdeklődők

a Debreceni Egyetem Orosz Központjában

 A belépés ingyenes, mindenkit szeretetttel várunk!

 
   

Meghívó  

2019. április 25-én csütörtökön 14.00 órai kezdettel Irina Goloborogyko orosz nyelv és irodalom tanár vezetésével módszertani kerekasztal beszélgetést tartunk

a Debreceni Egyetem Orosz Központjában.

Téma: Az orosz mint idegen nyelv oktatása

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 
   

Meghívó

2019. április 24-én, szerdán 16.00 órakor a Debreceni Egyetem Történelmi Intézetének könyvtárában (III. emelet 316. terem) 

Prof. Andrej Goloborogyko a Taganrogi  Anton Csehov Állami  Pedagógiai Főiskola igazgatója tart előadást Oroszország geopolitikájáról.

Az előadásra minden érdeklődőt szerettel várunk!

DE Orosz Központ

DE Szlavisztikai Intézet

DE Történelmi Intézet

 

Meghívó - Irodalmi estre Leonyid Andrejevre emlékezve 

A Debreceni Egyetem Orosz Központja Leonyid Nyikolajevics Andrejev orosz próza- és drámaíró

halának 100. évfordulója kapcsán filmvetítéssel egybekötött irodalmi estet szervez, melyre minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk! 

Orosz nyelvű felvezető előadás:

Dr. Goretiy József

Időpont:

2019. március 28. 18 óra

Helyszín:

DE Orosz Központ Dóczy u. 5. IV. számú professzori villa

Belépés ingyenes!

 
 

Meghívó

2019. március 19-én, kedden 16.00 órakor a Debreceni Egyetem Történelmi Intézetének könyvtárában (3. emelet 316. terem) kerül sor az

Orosz történelmi klub következő alkalmára:

Dr. Cs. Jónás Erzsébet a Nyíregyházi Egyetem professzor emeritusa tart előadást Az orosz pogányságról címmel.

 Az előadásra minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

Meghívó

2019. március 6-án, szerdán 18.00 órakor a Debreceni Egyetem Orosz Központjában (IV. professzori villa földszint) kerül sor a Töténelmi klub következő előadására.

Dr. Schrek Katalin a Debreceni Egyetem Történelmi Intézetének tanársegédje:

I. Pál cár halála és apalotaforradalmak jellemzői címmel.

Az előadásra minden érdeklődőt szeretetttel várunk! 

 

DE Orosz Központ Orosz filmklub 2019 tavasz

A Debreceni Egyetem Orosz Központja filmklubot szervez a tavaszi félévben, melyre minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

Program:

február 28.: Karen Sahnazarov: Anna Karenina – Vronszkij története (2017)

március 14.: Alekszej Balabanov: Morfium (2008)

április 11.: Klim Sipenko: Szaljut–7 (2017)

május 9.: Grigorij Csuhraj: Ballada a katonáról (1959)

A filmeket eredeti nyelven, magyar felirattal vetítjük.

Helyszín:

DE Orosz Központ (Dóczy u. 5. IV. számú professzori villa)

A belépés ingyenes! A műsor és időpontváltozás jogát fenntartjuk!

 

Mesedélután Ivan Krilovra emlékezve 

A Debreceni Egyetem Orosz Központja Ivan Krilov orosz író, költő születésének 250. évfordulója kapcsán meseolvasással és filmvetítéssel egybekötött irodalmi estet szervez,

melyre minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

Időpont:

2019. február 21. 18 óra

Helyszín:

DE Orosz Központ Dóczy u. 5. IV. számú professzori villa

Belépés ingyenes!

 
 

Meghívó

A Debreceni Egyetem Szlavisztikai Intézete, a Debreceni Egyetem Orosz Központja valamint a Tolsztoj Társaság 2018. december 6-7-én nemzetközi tudományos konferenciát szervez

Kortárs Orosz irodalom - fordításokban címmel, melyre minden érdeklődőt szeretettel várunk az Orosz Központban

A konferencia programja ide kattintva megtekinthető.

 

Meghívó 2018. december 5-én, szerdán 17.00 órakor a Debreceni Egyetem Orosz Központjában (IV. professzori villa földszint) a

Tötrénelmi klub következő foglalkozásán

"Oroszország határán" címmel élménybeszámolót tart:

Körösparti Péter, Molnár Dániel és Csont István  

Az előadásra minden történelem iránt érdeklődőt szeretettel várunk!

Dr. Papp Klára (Történelmi Intézet) és Dr. Szűcs Olga (Szlavisztikai Intézet) társelnökök

 

Visztockij emlékest

A Debreceni Egyetem Orosz Központja Vlagyimir Viszockij születésének 80. évfordulója kapcsán könyvbemutatóval egybekötött irodalmi estet szervez,

melyre minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk.

Vendégünk:

Marosi Lajos műfordító

Időpont:

2018. október 3. 18 óra

Helyszín:

DE Orosz Központ Dóczy u. 5. IV. számú professzori villa

Belépés ingyenes, mindenkit szeretettel várunk!

 
 

Meghívó

2018. szeptember 18-án, kedden 16.00 órakor a Debreceni Egyetem Orosz Központjában (IV. professzori villa földszint) kerül sor a

Történelmi klub következő előadására.

Házigazda: Dr. Goretity József, az Orosz Központ vezetője.

Az előadást Dr. Kiss Kálmán, a Nyíregyházi Egyetem főiskolai tanára tartja

Az orosz nyelv iránti érdeklődés területei az 1945 előtti Magyarországon címmel.

Az előadásra minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

Meghívó

2018. május 23-án, szerdán 17.00 órakor kezdi meg működését a Debreceni Egyetem Orosz Központjának

Orosz Történelem klubja (4032 Debrecen, Dóczy József u. 5., IV. professzori villa)

Társelnökei: Prof. Dr. Papp Klára (Történelmi Intézet), dr. Szűcs Olga (Szlavisztikai Intézet)

Az első előadást Schrek Katalin tanársegéd (Debreceni Egyetem, Egyetemes Történeti Tanszék), a Történelmi és Néprajzi Doktori Iskola titkára tartja

Nagybritannia és Oroszország kapcsolatának főbb tendenciái a 19. században címmel

Az előadásra minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

Az orosz filmklub újabb vetítése 2018. április 26-án 18.00-kor lesz.

Program: Csendesek a hajnalok (А зори здесь тихие...), 2015.

Szereplők:

Pyotr Fyodorov Fedot Vaskov
Anastasiya Mikulchina Rita Osyanina
Evgeniya Malakhova Zhenya Komelkova
Kristina Asmus Galya Chetvertak
Agniya Kuznetsova Sonya Gurvich
Sofya Lebedeva Liza Brichkina
Ekaterina Vilkova Starshiy Serzhant Kiryanova
Anatoliy Belyy Mayor

A II. világháború idején játszódó történet főhőse Vaskov őrmester és egy szakasz légvédelmis katona, akik egytől egyig nő. Egyik éjjel két németet vesznek észre az erdőben, és az őrmester vezetésével a nyomukba erednek. Mint kiderül, 16 náci, állig felfegyverzett bujkál az erdőben. A 6 orosz katonára vár a feladat, hogy megállítsa őket...

Belépés ingyenes, mindenkit szeretettel várunk!

 

Meghívó

A Debreceni Egyetem Orosz Központja szeretettel vár minden kedves érdeklődőt

Veress József kandidátus, főiskolai tanár, a KLTE címzetes docense

Fejezetek az orosz film történetéből című (magyar nyelvű) előadására.

Időpont:

2018. március 28. 16 óra

Helyszín:

DE Orosz Központ Dóczy u. 5. IV. számú professzori villa

Belépés ingyenes, mindenkit szeretettel várunk!

 

Az orosz filmklub újabb vetítése 2018. március 22-én 18.30-kor lesz.

Program: A zászlóalj (Батальонъ), 2014.

1917 tavasza. Megváltozott az élet Oroszországban és a Nagy háború menete is. A cár lemondott, a lövészárkok pedig bolsevik propagandától hangosak. Az ország legnagyobb ellensége saját katonái fásultsága, akik békét akarnak és nem hajlandók tovább harcolni. A tisztikar elkeseredetten próbál megegyezni a katonai bizottságokkal, de mindhiába. A hadsereg az összeomlás szélén áll. A Kerenszkij vezette ideiglenes kormány a katonák harci szellemének fokozása végett felállítja a női halálzászlóaljat, aminek vezetésével Marija Bocskarjevát, aki már fél illegálisan 1914 óta részt vett a világháborúban és többször ki is tüntették. A halálzászlóalj a harcok során bebizonyítja bátorságát és hősies helytállását, ezzel kivívva a férfiak elismerését, és fokozva a harci kedvet.

 
 

Kedves Barátaink!

A Debreceni Orosz-Magyar Egyesület nevében tájékoztatjuk Önöket, hogy 2018.március 8-án 18 órakor tartjuk a Társalgó Klub következő összejövetelét a Debreceni Egyetem Orosz Központjában (Dóczy J.u.5. IV. tanári villa)

Program: Képes beszámolók oroszországi részképzésekről, tanfolyamokról és utazásokról

Szeretettel várunk mindenkit, és visszajelzést kérünk a részvételi szándékról.

 

Az Orosz stúdiószínház bemutatja: "Életképek" 

Időpont: március 9 17.00

A belépés díjtalan.

 

Meghívó

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk a Karagod orosz népi együttes télbúcsúztató műsorára!

Helyszín: DE Zeneművészeti Kar
Időpont: 2018.február 13. 17:00
A belépés díjtalan!


 

Frissítés dátuma: 2022.04.20.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.